ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Αυτό τον υπέροχο συνδυασμό θρεπτικών τροφών βρήκα σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σε πολλές παραλλαγές. Δοκιμάζοντας κατέληξα σε ενα αγαπημένο συνδυασμό απο βρώμη, ταχίνι, σοκολάτα, μέλι, αμύγδαλα, πορτοκάλι. Τα διατροφικά αλλά και γευστικά θαυμαστά μπισκότα με συνοδεύουν κάθε μέρα στο πρωινό μου τσάι. Είναι μια πολύ καλή λύση για μικρό ενδιάμεσο γεύμα αντί μιας μπάρας δημητριακών.

Υλικά

240 γρ. Νιφάδες βρώμης

200 Ταχίνι

240 γρ. Μέλι

1 κ.γ. Κανέλλα

Προαιρετικά

½ φλ. Κομμάτια μαύρης σοκολάτας

½ φλ. Σπασμένοι ή αλεσμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια..)

Μαρμελάδα πορτοκάλι (μειώνω μέλι προσθέτω μαρμελάδα)

Εκτέλεση

Αναμειγνύω πολύ καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κολλώδης αλλά σχετικά στερεή ζύμη. Πλάθω την ζύμη σε μακρόστενο χοντρό σχήμα (λουκάνικο) τυλίγω σε πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και αφήνω για δέκα λεπτά στην κατάψυξη. Στη συνέχεια αφαιρώ την μεμβράνη και κόβω τα μπισκότα απο το ρολό. Τα απλώνω σε χαρτί ψησίματος  και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180ο C.

Σημ. Μπορούμε να κρατήσουμε την ζύμη σε ρολό στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεπαγώσει ελαφρά η ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα.

Σημ. Προαιρετικά αφαιρώ 2-3 κουταλιές μέλι και προσθέτω μαρμελάδα εσπεριδοειδών με κομμάτια απο τα φρούτα δίνοντας στα μπισκότα ένα υπέροχο άρωμα.

Σημ. Η ένταση του φούρνου διαφέρει, οπότε παρατηρήστε τα μπισκότα να έχουν χρυσαφίσει ελαφρά εξωτερικά  τότε είναι έτοιμα! Τα αφήνω να κρυώσουν καλά για να γίνουν τραγανά και μετά αποθηκεύω. Λόγω των υλικών μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message